Tuesday, February 22, 2011

Muffinid tahhiinipasta ja vaarikatega

150 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
3 tl. fariinisuhkrut
4 dl nisujahu
1 tl. küpsetuspulbrit
1 dl piima
6 tl. tahhiinipastat
väike karp vaarikaid

Retsept on mugandatud nami-nami lehelt.
Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad. Sega kuivained omavahel ja lisa tainale. Sega taina hulka piim, tahhiinipasta ja vaarikad. Muffinitainast sega nii vähe kui võimalik.

Monday, February 21, 2011

Mõnus tatrasalat



Tatar
2 karpi tuunikala õlis
2 suurt tomatit
1 pikk kurk (natuke jäi siiski alles)
paras peotäis rohelist sibulat
mõnus hunnik tilli
pipar
sool
hapukoor
majonees
sinep

Keeda paras kogus tatart ja lase jahtuda. Tükelda tomat ja kurk päris-päris peenikeseks, haki sibul ja till. Sega kõik kokku (tuunikala ka, nõruta õli ainult ära). Tee majoneesist, hapukoorest, u. supilusikatäiest sinepist, soolast-piprast kaste ning sega muu möginaga kokku. No ja valmis ongi - kõik kiidavad ;)

Saturday, February 12, 2011

Tsheburekk






Ehk kummardus meie Gruusia sõpradele. Nõmme turult värsket sealiha, mis meie talvega sobib paremini kui originaalretseptide lammas. Sekka kõvasti sibulaid, küüslauku, puljongit, hmeli-suneli kindlasti ka. Hakklihamasin kõvasti laua külge, törts Gindzmaraulit kokale töö alustamiseks...


Ahjaa, tainas ikka ka. 1 muna, 2 klaasi jahu, törts vett, kõvasti sõtkumist. Uskumatult lihtne. Pooleks tunniks külmkappi. Soovitatakse tainast teha ka ilma munata, törts kanget alkoholi mis annab krõbeda kooriku.

Valmis täidis sai piisavalt vedel. Kuigi sügavkülmas leidub ülimaitsvat lambakondipuljongit, ei kipu seda kasutama.

Tainas külmkapist välja ja pitsapallide suuruseks. Siis iga pall taldrikusuuruseks. Täidis sisse, servad korralikult kinni. Väiksem pott tulele. Väike vaidlus selle üle, millist õli tuleks kasutada. Võitjaks osutub päevalille õli, mis täidab veerand keedupotti. Kuum õli hakkab mullitama, võib kasutada ka hamborki õige temperatuuri kontrollimiseks. Või pisikest leivatükki, või tegelt ükskõik mida, mis sisse visates mullitama hakkab.

Ja siis muudkui särista. Parajalt pruun kuivatuspaberi peale nõrguma. Pliidikubu täiega tõmbamise peale muidugi.
Valmis tsheburekid seisavad julgelt mõni aeg ja on tõsised energiapommid.



Thursday, February 3, 2011

Rupskitrall - grillitud pullisüda

Kõik sai alguse sellest, et Kristin ja Virgo tassisid meile kohale hunniku põnevat kraami (pullisüda, keel ja maks) ja nende kallal me siis möllasime.
Mina tegin kõva häält ja jonnisin südamekastme vastu, Andres andis alla ja oli nõus südant grillima, leidsin nami-namist seasüdame grillimise retsepti ja seda me siis mugandasime.

u. 5 x 10 cm. suurused südame lõigud
3 küüslauguküünt
õli
punast veini või glögi
petersell
pipar
sool

Marinaadiks 1 osa õli ja 2 osa punast veini (kuna meil punast veini polnud siis kasutasime jõulust riiulisse jäänud glögi), purustatud küüslauk, tükeldatud petersell ja sool, pipar. Hoidsime südamelõike marinaadis terve ööpäeva ning siis grillisime ägedal tulel. Ja minu elu esimene kogemus südamega oli igatahaes väga positiivne. Maitses natuke nagu kanapugu, aga pehmem. Lisaks oli glögi andnud marinaadile mõnusa vürtsikas-magusa meki.