2 suvikõrvitsat
2 sl. oliivõli
soola, pipart
150-200 gr. prociuttot
Salatikaste:
1 sl. veiniäädikat
1 sl. mett
veerandi sidruni mahl
3 sl. extra virgin oliivõli
tüümianioksad (kas ainult lehed või nii lehed kui varred peenikeseks hakituna)
Esmalt tee salatikaste. Vispelda väikeses kausis kokku veiniäädikas, mesi ja sidrunimahl, siis lisa tasapisi oliivõli. Sega sisse tüümian ja maitsesta soola/pipraga. Mitse ja lisa soovi korral mett või sidrunimahla. Kastmel peab olema magusa, hapu ja soolase täisulik tasakaal.
Lõika suvikõrvits 1 cm viiludesk. Pane suurde kaussi, lisa oliivõli, sool ja pipar ning sega läbi, et kõik korralikult õliga kaetud saaks. Las seisavad seal natuke. Seejärel prae suvikõrvits, kuni nad on kergelt pruunistunud.
Säti proscuitto lõigud taldrikule, selle peale suvikõrvitsalõigud. Nirista peale salatikaste.
Gordoni retseptis olid ka veel piiniaseemned ja petersell, nii et ka neid võid peale saputada. Meil neid parasjagu polnud aga oli ka niisama väga mämm.
No comments:
Post a Comment