Monday, December 5, 2011

Islandi kalasalat

Täiesti värske kalafilee, ahvena oma on parim, originaalretseptis tursk. Punane kala ei sobi mitte!
1 avokaado
2 sidrunit
1 värske tsilli
rapsiõli või ka oliivõli
pool sibulat
tabascot (pisut vürtsisem versioon)
till



Kala suupärasteks tükkideks ja sidrunist kogu mahl peale. On näha kuidas sidrun hakkab kala "küpsetama". Ragnar ( retsepti autor ) väidab et igasugune hape/äädikas on sobilik. Võibolla. Sekka hästi peeneks hakitud tsilli ja sibul ning törts õli. Nüüd võiks marineeruda, nii tunni jagu. Ei tea, kunagi pole suutnud oodata niikaua. Nüüd tuleks juurde segada avokaado tükid. Mida küll avokaado asemel kasutada, ei tea, nii hästi tasakaalustab pähkline avokaado tsitruselist/tsillist kala. Õrnalt võib suruda vormi, püsib ilusti! Vormist välja ja taldrikule. Peale lisada pisut väga head rohelist ja i -le paneb täpi balsamico!

Kõrvale võiks sobida kergemat sorti punast veini


No comments:

Post a Comment