Saturday, December 10, 2011

ahvenamarja suupiste


ahvenamari
riivsai
küüslauk
tabasco kaste
kaneel
toores muna
sool











Ahvenamari puhastada kelmestest.
Selleks sobib soe vesi. Kuivatada mari köögipaberil. Segada kokku mari, riivsai, kaneel,
pressiga purustatud küüslauk ja toores muna. Mötsida miskid suupärased plönnid ja panna need ahjuplaadile. 15-20 min on paras.

Monday, December 5, 2011

Kilu sidrunimarinaadis

Kõigepealt tuleb kilu, isesoolatud on parim! Aga kui leiab normaalset, võib võtta ka konservkilu. Puhastada, laduda taldrikule, nahaga pool allapoole. Pigistada peale sidrunimahl, nii et kalad oleksid kaetud. Lasta seista kuni 24 tundi. Kallata üleliigne vedelik ära ja tipsutada peale õli, küüslauk ( 2-4 küünt ) ja näiteks peterselli või tsillit.

Islandi kalasalat

Täiesti värske kalafilee, ahvena oma on parim, originaalretseptis tursk. Punane kala ei sobi mitte!
1 avokaado
2 sidrunit
1 värske tsilli
rapsiõli või ka oliivõli
pool sibulat
tabascot (pisut vürtsisem versioon)
till



Kala suupärasteks tükkideks ja sidrunist kogu mahl peale. On näha kuidas sidrun hakkab kala "küpsetama". Ragnar ( retsepti autor ) väidab et igasugune hape/äädikas on sobilik. Võibolla. Sekka hästi peeneks hakitud tsilli ja sibul ning törts õli. Nüüd võiks marineeruda, nii tunni jagu. Ei tea, kunagi pole suutnud oodata niikaua. Nüüd tuleks juurde segada avokaado tükid. Mida küll avokaado asemel kasutada, ei tea, nii hästi tasakaalustab pähkline avokaado tsitruselist/tsillist kala. Õrnalt võib suruda vormi, püsib ilusti! Vormist välja ja taldrikule. Peale lisada pisut väga head rohelist ja i -le paneb täpi balsamico!

Kõrvale võiks sobida kergemat sorti punast veini