Tuesday, August 17, 2010

Selle suve esimene omakasvatatud suvekõrvits ehk suvekõrvitsa kruubiroog

kruubid
3 porgandit
suitsusinki
1 suur sibul
1 suvekõrvits
valget veini

Kruubid pessu ja seejärel soolaga keema. Sibul tükeldatuna pannile, seejärel sinna juurde porganditükid, siis singitükid, peale valada vähemalt klaas veini ja lasta natuke haudud, et porgand pehmeks saaks ning siis kõige lõpuks lisada suvekõrvitsatükid. Kui suvekõrvitsal on juba seemned sees siis need peaks lusikaga eemaldama. Keedetud kruupidega kokku segada ning võib natuke peale valada sojakastet, mis annab soolasust juurde.

Kukeseene oasalat

400 gr. kukeseeni
1 suur sibul
200 gr. aedube
sinihalltusjuustu
täissuistuvorsti viilakaid (pool pakki)
parmesani

Kukeseened ja sibul pannil ära praadida. Oad tükeldada kolmeks ja soolvees ära keeta. Seejärel oad ja kukeseenemöks segada. Peale panna sinihallitusjuustutükid, riivitud parmesan ja suitsuvorstikrõpsud. Krõpsude idee on saadud kunagi kuskilt blogist: õhukesed suitsuvorstiviilakad ahjuplaadile rivvi ja nii kaua küpsetada, kuni rasv sealt välja tuleb; siis panna majapidamispaberile nõrguma ning tulemuseks on mõnusad maitsekad vorstikrõpsud.

Tuunitud hommikused juustusaiad

saialõigud
suitsukanatükid
shampinjonid
võid
päiksekuivatatud tomatid
chillikauna
sinihallitusjuustu
parmesani
eesti juustu
jääsalatit
kappareid

Saiad plaadile rivvi (või leivad), natuke võid peale. Siis suitsukanatükid, shampinjonitükid, päikesekuivatatud tomatitükid ja chilliribad. Seejärel kõik erinevad juustud virna peale ja ahju!
Jääsalat lõigata suhteliselt pisikesteks tükkideks ja segada kapparitega. Kui saiad valmis on siis tõsta igale saiale lusikaga jääsalati-kappari segu peale.

Tortillanäksid

4 tortillat
natuke sulajuustu
pool paprikat
pool chillikauna
2 suitsukanakoiba
1 pakk mozzarellat
tükike sinihallitusjuustu
parmesani

Kahele tortillale peale määrida sulajuustu, siis puistata laiali suiskukanatükid, paprika, sinihallitusjuustutükid ja mozzarellatükid. Raputada peale pisikesed chilliribad ning riivida selle kõige otsa parmesani. Siis tortilla katuseks peale ja ahju. Lõigata kolmnurkadeks ja süüa dipikastmega. Mmm...



Aedoad sinihallitusjuustuga

Hunnik värskeid ubasid
sinihallitusjuustu
võid
soola

Lihtsalt oad soolvees ära keeta, vesi minema kallata ning natuke võid lisada ja segada. Peale sinihallitusjuustutükid. Tundub lihtne - aga maitseb jumalikult!